Börja spela ett instrument

Byemma

Börja spela ett instrument

Det är lätt att tänka att musik är någonting som endast andra människor kan skapa, och att du själv aldrig skulle kunna bli en duktig gitarrist eller bemästra något annat instrument. Men faktum är att det är relativt enkelt att lära sig hur man spelar ett instrument om man bara har viljan.

Det är aldrig för sent

Många människor tänker att man endast kan börja lära sig hur man spelar ett instrument när man är ett barn. Men faktum är att det är fullt möjligt att börja senare och fortfarande bli väldigt duktig, den enda som kan sätta begränsningar är du själv. Det kan dock vara lite svårare att lära sig i vuxen ålder då man kan vara ovan med att lära sig nya saker. Du kan läsa mer om en äldre pianospelare i denna artikel på Expressen.

Om du är intresserad av att lära dig hur man spelar ett instrument så finns det många olika sätt att göra detta på. Du kan till exempel lära dig allt du behöver veta direkt från hemmet genom att lära dig på nätet med hjälp av guider i form av text eller video, detta är dock inte för alla.

Det är inte allt för ovanligt att man behöver ha någon som lär ut hur man gör på ett mer personligt sätt för att man verkligen ska kunna lära sig. Det finns därför gott om kurser eller privatpersoner som är villiga att lära dig hur man spelar oavsett vilken ålder du än är.

Vanliga instrument att lära sig

Vissa instrument är vanligare än andra och de har även olika svårighetsgrader. Det är till exempel svårare att lära sig att spela piano än gitarr, det kan även vara svårare att få tag i ett piano än en gitarr. Här kan du därför hitta vanliga instrument och deras svårighetsgrader.

  • Gitarr – Lättilgängligt, enkelt att lära sig men svårt att bemästra.
  • Piano – Kan vara svårt att få tag i, tar vanligtvis lång tid att lära sig, tar årtionden att bemästra.
  • Fiol – Enkelt att få tag i, svårt att lära sig. Kan låta väldigt dåligt tills man lär sig att spela.

Här har du tre vanliga instrument som används i olika exempel. Dessa betyder inte att de alltid är sanna men de är vanligtvis det.

About the author

emma author

appointment-red