Nå ut med din musik på Youtube

Byemma

Nå ut med din musik på Youtube


Det är många som önskar leva på sin musik, samtidigt som konkurrensen inom musikbranschen är mycket hård. Om du är en skicklig musiker kan du använda Youtube för att starta din karriär. Här kommer tipsen på hur du kan nå ut med din musik på Youtube.

Musikdrömmar


Många som önskar leva på musik eller någon annan slags konstnärlig begåvning som att måla eller skriva, måste ofta kämpa under flera år för att lyckas. Det räcker inte med att ha rätt utbildning. Det som skiljer en skapande musiker från t.ex. en sjuksköterska är att publiken måste tycka om just den musik som musikern skapar. En sjuksköterska gör sitt jobb och får betalt oavsett om patienterna tyckte om personen eller inte. Det är både det svåra, men samtidigt det underbara, med att skapa musik. Du skapar något eget, något unikt. Då kan du använda Youtube för att börja tjäna pengar på din musik – alldeles gratis. Allt du behöver är uppkoppling och en kamera – i alla fall för att börja. Om du inte har en filmkamera kan du använda din mobil. Om du behöver laga din iPhone eller köpa en “ny” mobil, hittar du bra begagnade mobiler hos Gigamex – från bara 999 kronor och med både garanti och möjlighet att delbetala med Klarna. Som blivande musiker kan du se en mobil som en investering i din begynnande karriär.

Youtube

Att skapa en kanal på Youtube är helt gratis. Du får inkomst genom reklamen som visas. För att få vara delaktig i Youtubes reklamnätverk måste du ha minst 2000 personer som prenumererar på din kanal. När de sedan tittar på dina filmer får du inkomst bara genom att ditt klipp används. Det innebär att en film som du gör idag, kan ge dig inkomst varje månad under flera år. Du kan alltså tjäna pengar på Youtube.

Musiker på Youtube


För att nå ut med din musik måste du dels göra musikfilmer som folk vill titta på, dels också skapa ganska många filmer. Det är många skickliga musiker som gör misstaget att de gör en musikfilm med sin egen musik – de vill nå ut – och blir förvånade över att ingen tittar. För att nå lyssnare måste du först skapa dig ett namn och det gör du genom att skapa covers på kända låter – låtar som folk söker på. Utgå ifrån samma musikgenre som du själv spelar. Om du gillar Coldplay, kan du göra en cover på en av deras låtar. Du kan också göra crossover, alltså blanda klassiskt med rock eller latinovibbar.

Det viktigaste i dina filmer är ljudet. Om en musikfilm inte låter bra, så kommer ingen att lyssna på den. Det kan alltså vara klokt att investera i en bra mikrofon. Det är bättre att skapa en ministudio med bra ljud hemma, än att försöka göra en musikvideo i nivå med Bruce Springsteen – men utan bra ljud. Ett tips är att du lägger in snygga filmklipp från en stad eller natur i filmen, men skapar all musik hemma. Efter ett tag kan du börja spela in filmer med din egen musik.

About the author

emma author

appointment-red