Skillnaden mellan piano och flygel

Byemma

Skillnaden mellan piano och flygel

För den som inte är insatt kan det tyckas att orden ”piano” och ”flygel” är synonyma. Sanningen är dock att de avser två olika typer av klaverinstrument, eller två olika varianter av samma instrument.

Enkelt förklarat kan en flygel sägas vara ett liggande piano. Det är av den anledningen som flygeln är så mycket mer omfångsrik än ett piano; de strängar och hammare som står lodrätt i bakstycket i ett piano ligger horisontellt i en flygel. Det medför flera fördelar, till exempel att anslaget på en flygel är känsligare (vilket beror på att det inte är en fjäderanordning som rör hammaren, som på ett piano). Det gör i sin tur att man kan spela mer dynamiskt och nyanserat på en flygel.

Nackdelen är dock som sagt att en flygel tar upp stor plats, och det är få som har tillräckligt med utrymme för en flygel i sitt hem. Därför är pianot ett utmärkt alternativ för att kunna spela klaviatur hemma, och inte bara i konserthallar. Det fanns en tid då pianot var en självklar ”möbel” i medelklassens hem (ett tecken på bildning), men numera har tv-apparater och datorer tagit över den platsen. Om du letar efter möbler som kan husera den moderna tekniken på ett stilfullt sätt som minner om pianots elegans, ska du gå in på Fyndab.com. Där finns möbler och inredning i en mängd olika stilar och utföranden.

About the author

emma author

appointment-red