Slå igenom som artist – så gör du

Byemma

Slå igenom som artist – så gör du

Oavsett vilken typ av artist du är så drömmer du säkert om samma sak som de flesta artister gör. Det vill säga att bli upptäckt och slå igenom vilket förhoppningsvis leder till att du kan arbeta heltid med ditt konstnärskap. Kanske du har övat på din konst i flera år och blivit riktigt bra, men ändå blir du aldrig upptäckt. Hur slår man egentligen igenom som artist? Först av allt måste din framtida publik få veta att du faktiskt finns där ute. Du måste leta upp din publik. Många tror att det är lite som på film – att man blir upptäckt av en talangscout och snabbt blir känd över hela världen. Även om det självklart finns några få lyckliga som hittar kändisskap på detta vis är det långt ifrån verkligheten.

Skapa dig en fanskara

Det 13-åriga fotbollsproffset Zico har sagt att “det handlar alltid om fansen” när det kommer till framgång. Detta är helt sant, för utan fans har man inte det stöd man behöver för att nå riktigt långt. Idag är det, som tur är, lättare än någonsin förr att nå ut till potentiella fans. Genom att blogga, lägga upp videor på youtube eller genom att vara aktiv på andra sociala medier kan man nå många. Dra därför nytta av dessa möjligheter och försök att regelbundet vara aktiv på dessa platser. Det är även smart att börja med uppvisningar i ditt lokala område. Där kan man ofta få mycket stöd eftersom de flesta tycker det är kul med en lokal artist. Försök att arrangera spelningar eller annat i en lokal klubb, arena, café eller någon annan plats där det får rum mycket folk. Ta sedan hjälp av lokalmedia för att annonsera ut din tillställning.

Sprid ditt namn

Genom att hålla regelbundna spelningar kan du skaffa dig en rad trogna fans. Behandla dem väl, för då är chansen att de sprider ditt namn till vänner och bekanta. Låt det inte bara stanna där dock, utan försök att även bli uppmärksammad bland människor i branschen som du vill slå dig in i. Du kan till exempel försöka vara med på olika auditions för att försöka få en roll som kanske uppmärksammas stort. Eller försök att vara med när det händer något speciellt i ditt närområde, som exempelvis musik- film- eller teaterfestivaler. Missa inte heller att marknadsföra varenda gig som du lyckas landa. Det behöver inte vara särskilt avancerat, utan skapa till exempel en enkel poster i din dator och skriv ut den med en Printer som håller god kvalitet. Med små medel kan man komma långt.

About the author

emma author

appointment-red